Zmiana sytuacji finansowej - poszukiwania nówki czas zacząc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marektbg
    Elegance
    • 2010
    • 861

Zamieszczone przez mati160
    Różnica to 2 tys zł na korzysć Logana
    Clio droższe od Logana 2tys? Masakra - tylko Clio w takim razie - bez przesady to ile ten Logan kosztuje? Żeby to jeszcze ładne było, a takim jak jest to można sąsiadów straszyć :diabelski_usmiech

Komentarz

• mati160
      RS
      • 2009
      • 2453
      • Octavia III combi (5E5)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Logan doposażony 40 tys i to bez navi. Clio 42 juz z navi. Nowe Polo startuje od ok 40 tys jak je doposaże to 50 siegnie ze spokojem niestety

имплантация зубов киев

Komentarz

• shok
        RS
        • 2009
        • 2070
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Logan doposażony 40 tys i to bez navi. Clio 42 juz z navi. Nowe Polo startuje od ok 40 tys jak je doposaże to 50 siegnie ze spokojem niestety
        Ale ta navi w reni to straszna lipa. Każda navi kupiona na targu ma lepsze mapy.
        Clio z zewnatrz jeszcze ujdzie ale w środku mi się nie podoba.Ale i tak o 100% ładniej niż w Daci. A Fabiszon z 1.2tsi?

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez shok
          A Fabiszon z 1.2tsi?
          no ten jest najpięknieszy
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• mati160
            RS
            • 2009
            • 2453
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Cennik was szybko przywróci do zdrowego rozsądku, w tej specyfikacji ok 52 tys zł, za tą kase co najwyzej 1,4 85KM i to słabo wyposażony, niestety

имплантация зубов киев

Komentarz

• marektbg
              Elegance
              • 2010
              • 861

Logan doposażony 40 tys i to bez navi.
              Chyba ich w takim razie cycki pieką :lol:

Komentarz

• mati160
                RS
                • 2009
                • 2453
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Chyba, fakt że Logan jest wiekszy, ale bez przesady. Żeby ta dodatkowa przestrzen aż tyle kosztowała, to ja już wole Clio kombi

имплантация зубов киев

Komentarz

• marektbg
                  Elegance
                  • 2010
                  • 861

Szkoda sobie du.. zawracać - Logan jak i inne Dacie nie mają ocynku, Clio ma.
                  Chyba wyniki sprzedaży Dacii walneły ich w czache i sami już nie wiedzą ile samochód budżetowy ma kosztować.
                  Porównywać nawet biednego Toura takiego jak mój do wypasionego Logana, tańszego o 5tys. to pomysł średni - w Dacii jest tej taniości i prostoty jest zdecydowanie więcej.

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2009
                    • 10917
                    • Fiat

mati160, szczerze ....jak się uparłeś na nówkę, to ja bym celował w toura z 1.6 mpi i polował na sztukę z instalacją gazową.Tour nie jest wiele droższy od tego co ty piszesz o tych daciach i tym podobnych produktach. Jak już chcesz brać kredyt na 5-6 lat, to bierz Toura. Takie moje zdanie. Ale osobiscie bym sie nie pchal w taki kredyt, tylko szukał używki za 20 parę tysiaków z 2003-4 roku z pewnego źródła i to najlepiej diesla.Jeszcze polata spokojnie. I wziął sobie kilkanaście tysięcy kredytu, a nie 40. Tymbardziej w Twoim wieku, nikt nie kupuje auta na 10 lat. Ale to moje osobiste zdanie.

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez sew1981
                      Ale osobiscie bym sie nie pchal w taki kredyt
                      no ale to już przerobiliśmy
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Dzida
                        RS
                        • 2006
                        • 2253

Logan doposażony 40 tys i to bez navi. Clio 42 juz z navi
                        NIE MA SIĘ NAD CZYM ZASTANAWIAĆ. (Duże litery specjalnie)

Komentarz

• mati160
                          RS
                          • 2009
                          • 2453
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Uparłem sie na nowy i zamknijmy juz temat używanych i kredytu. A Logana chyba faktycznie nie warto. To chyba tylko alternatywa dla podstawowej Pandy

имплантация зубов киев

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

A Logana chyba faktycznie nie warto. To chyba tylko alternatywa dla podstawowej Pandy
                            To ja wole Logana, przynajmniej ma to bagaznik, a nie schowek na okulary
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• kuncfot
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 191

Witaj mati160

Moim zdaniem zamiast pakować się w nówkę kupił byś sobie jakiś używany z pazurem albo coś :wink: ...
                              Nie czytałem całego wątku, ale pozwól, że zapytam:
                              jaki jest powód zakupu nówki?
                              Jeśli tylko stała praca to po cholerę Ci praca na etacie skoro wpakujesz się w długi, kupę kasy wywalisz na nowy samochód i najwyżej zostanie Ci połowa wypłaty :? ?
                              Czy chcesz wydać kasę na nowy samochód mimo tego, że masz fabie z pewną przeszłością i na nią nie psioczysz? Fabia na clio, tylko, że nowsze - zamienił stryjek siekierkę na kijek :roll:
                              Aaaa a za 5 lat jak będziesz miał rodzinę to zamienisz się na vektre? Będzie już wtedy stara i pewnie będzie się sypać ... więc bedziesz chciał kupić kolejny nowy samochód ... więc stracisz podwójnie kupę kasy wyjeżdżając z salonu nówką.
                              Też miałem 20 lat i to najlepszy okres na coś pseudo sportowego dlaczego? bo potem będzie rodzina i np ta vektra i nie będzie miejsca na wygłupy i szaleństwa, kasy też pewnie nie będzie bo dzieciaki wiele pochłaniają :roll:

Może puki pora poczytaj coś o zarządzaniu własnym portfelem ... może jakaś książka typu bogaty ojciec biedny ojciec? Może zamiast wydawać na samochód zacznij zabezpieczać przyszłość albo przynajmniej spróbuj sił na giełdzie z mniejszym kapitałem? Może nauczysz się pomnażać kapitał zamiast go przejadać

Powodzenia

Komentarz

• Lukas81
                                Ambiente
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 232

Szczerze mówiąc, jak na tak młoda osobę masz naprawdę fajny budżet na auto.
                                I w kwocie, którą założyłeś masz dużo możliwości.
                                Na Twoim miejscu poświęcił bym 1-2 tygodnie na intensywne wizytacje salonów.
                                Poszukał czegoś co nie dość, że spełni Twoje oczekiwania praktyczno-ekonomiczne, to jeszcze będzie cię po prostu "jarało" jako fajne auto.
                                Mam tu na myśli nie tylko auta nowe, ale nawet jakieś demo-cary, 1-2 letnie, na gwarancji, które oferują dilerzy.
                                Kupienie doposażonego Logana czy Clio za tą cenę jest trochę takim pójściem na łatwiznę.
                                Może lepiej popytać forumowych dilerów czy nie ogarną czegoś fajniejszego w tej kwocie
                                Były:
                                Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
                                Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
                                Jest:
                                Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8160
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Lukas81
                                  znaczy chęc zadłużenia sie na auto.......w pierwszych postach proponowałem przemyslenie.....bo kilku moich kolegów kiedys zrobiło ten bład....ale autor postu chce nowe.......
                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez kuncfot
                                    Nie czytałem całego wątku, ale pozwól, że zapytam:
                                    dżizzzzzzzassssss, no ale to przeczytaj, to wszystkie Twoje pytania staną się nieaktualne...
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Lukas81
                                      Ambiente
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 232

Zamieszczone przez piotrek_os
                                      Lukas81 napisał/a:
                                      znaczy chęc zadłużenia sie na auto.......w pierwszych postach proponowałem przemyslenie.....bo kilku moich kolegów kiedys zrobiło ten bład....ale autor postu chce nowe.......
                                      To taka trochę nasza polska przypadłość - zakładamy pesymistyczne scenariusze, boimy się marzyć. Z drugiej strony koledze może się zajebiście kariera rozwinąć, kredyt spłaci po 2 latach, a potem zaaplikuje sobie np. nowego superba (czego mu serdecznie życzę).
                                      Ja tylko uważam, że jeżeli aż tak się angażować dla fury to ma to być coś dającego dużo satysfakcji (nie koniecznie Logan)>

Sorry za OT
                                      Były:
                                      Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
                                      Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
                                      Jest:
                                      Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• kuncfot
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 191

Zamieszczone przez szkoda
                                        dżizzzzzzzassssss, no ale to przeczytaj
                                        no już się biorę za 10 stron wątku, normalnie o tym marzyłem ale się wstydziłem :P

Komentarz

• marektbg
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 861

Ech tak czytam i czytam.
                                          Gdyby nie to okropne kredyty mieszkałbym nadal z mamą i jeździł MPK - a tak ja głupi wziąłem, jeden, potem drugi i jakoś da się żyć :lol:
                                          Nie ma co się pitolić - trzeba spełniać marzenia, a nie siedzieć i rozważać najczarniejsze scenariusze.

Komentarz

• paweł2
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1405

Zamieszczone przez marektbg
                                            Ech tak czytam i czytam.
                                            Gdyby nie to okropne kredyty mieszkałbym nadal z mamą i jeździł MPK - a tak ja głupi wziąłem, jeden, potem drugi i jakoś da się żyć :lol:
                                            Nie ma co się pitolić - trzeba spełniać marzenia, a nie siedzieć i rozważać najczarniejsze scenariusze.
                                            Wlasnie zreszta mati160 juz pisal co i jak wiec niema co walkowac tego w kolko.Co do auta skoro wszyscy sa za Clio bralbym Sandero :P
                                            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Walt
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1065
                                              • Seat

A ja powiem tak - jakbym miał 20 lat, to kupiłbym sobie fajne coupe, albo inny samochód, którym jazda daje dużą frajdę. Nie koniecznie nowy, taki, którym można by pojeździć ze cztery lata. Na rodzinne kombi przyjdzie czas i pewnie będziesz miał już tego dosyć. Wtedy przyjdzie kryzys wieku średniego, i znów można wrócić do coupe :diabelski_usmiech
                                              SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• radekgw
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1182

Ja jakbym mial juz brac kredyt to bym dorzucil te 10k (wiem ze tak wkolko mozna dorzucac, ale jednak te auto troche posluzy..) i poszukal czegos lepszego, bo jak patrze na srodek tego clio to :shock: :roll:
                                                Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Big Wojtek
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 440
                                                  • Hyundai

Jako , że wątek jest za krótki i za mało tu propozycji, dorzucam coś od siebie :P

Nie mam zdania na temat tych samochodów, nie siedziałem w nich, ale biorąc pod uwagę cenę, myslę, że warte obejrzenia na żywo.

Komentarz

• mati160
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2453
                                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ceny atrakcyjne, ale jak je doposazysz to będą kosztowały porównywalne pieniadze co Clio a to już auto troche większe.

Odnośnie kredytu to już chyba wszystko wiadomo.

A co dokładania jeszcz 10 i jeszcze to skończe na 100 tys, a wtedy to będzie już musiało być auto na lata bo tak szybko go nie spłace. budżet to max 50 tys i ani grosza wiecej.

имплантация зубов киев

Komentarz

Pracuję...